Miten suitsukkeita poltetaan?

Takaisin blogiin

Sisällysluettelo

Suitsukkeen sytytys

Suitsuketelineen tarkoitus

Suitsukkeen sammutus

Paloturvallisuus

Suitsukkeesta päänsärkyä?

Laadukkaat suitsukkeetIhmiset polttavat suitsukkeita monista syistä. Toiset käyttävät tuoksua tuottavia suitsukkeita meditoinnin tukena, sillä tuoksu rentouttaa mieltä ja voi auttaa keskittymisessä. Osa käyttää suitsukkeita aromaterapeuttisiin tarkoituksiin lievittämään stressiä, helpottamaan masennusta tai motivaation lisäämiseen. Jotkut käyttävät suitsukkeita ilmanraikastajana, sillä suitsukkeet tuottavat runsaasti tuoksua.

Käytät sitten suitsukkeita rentoutumiseen, uskonnollisiin tarkoituksiin tai yksinkertaisesti hyvän tuoksun vuoksi, on tärkeää että osaat käyttää suitsukkeita oikein. Suitsukkeiden käyttö ei ole vaikeaa, mutta siinä on kuitenkin hyvä huomioida muutama asia.


Suitsukkeen sytyttäminen

Lähes aina suitsuke sytytetään suitsukkeen päästä. Kun suitsuke on syttynyt, anna liekin palaa muutama sekunti ja sammuta liekki esimerkiksi puhaltamalla. Tämän jälkeen suitsukkeen kärki hehkuu punaisena ja tuottaa tuoksuvaa savua. Kartioiden ja muihin muotoihin puristettujen suitsukkeiden sytyttäminen tapahtuu samalla tavalla.

Polta suitsuketta turvallisessa paikassa sekä suitsukkeelle tarkoitetussa suitsuketelineessä. Varmista, että savu pääsee virtaamaan vapaasti ja että suitsuke ei ole lähellä seiniä tai hyllyjä. Varmista myös, että suitsukkeen lähellä ei ole mitään syttyvää, kuten verhoja tai mattoja. Koska suitsukkeet vapauttavat savua, tulee riittävästä korvausilman saannista huolehtia. Esimerkiksi avoimen tuuletusikkunan läheisyyteen sijoitettu suitsuke sekoittuu hyvin raikkaaseen korvausilmaan.

Takaisin ylös

Käytä suitsuketelinettä

Aseta suitsuke suitsuketelineeseen. Jos poltat suitsuketta jossa on bambutikku, aseta suitsukkeen puinen pää telineeseen. Useimmat suitsuketelineet pitävät tikun pystysuorassa tai loivassa kulmassa. Suitsukekartiot ja muihin muotoihin puristetut suitsukkeet on poltettava tulen kestävällä alustalla, ja lisäksi alusta on sijoitettava lämpöä kestävälle pinnalle.

Jos suitsuketeline pitää suitsuketta hieman vinossa, varmista että suitsukkeen kärki on edelleen suitsuketelineen päällä. Jos kärki ulottuu suitsuketelineen ulkopuolelle, voit murtaa bambutikun painamalla sitä suitsuketelinettä vasten, jonka jälkeen saat suitsukkeen paremmin asettumaan suitsuketelineen yläpuolelle.

Jos käytät riisillä, suolalla tai hiekalla täytettyä astiaa, aseta suitsuke materiaaliin siten että se pysyy pystyssä. Voit asettaa suitsukkeen suoraan pystyyn tai kallistaa sitä hieman. Varmista kuitenkin, että suitsukkeen kärki on edelleen astian kehän sisäpuolella. Tällä tavalla suitsukkeen tuhka putoaa suoraan astiaan.

Takaisin ylös

Suitsukkeen sammuttaminen

Anna suitsukkeen palaa, kunnes se sammuu. Suitsukkeen paloaika vaihtelee muodon, pituuden ja paksuuden mukaan, mutta keskimäärin suitsuketikku palaa noin 30-60 minuuttia. Kun suitsukkeen massa on palanut, se sammuu itsestään.

Suitsukkeen voi toki sammuttaa ennen sen palamista loppuun. Helpoiten suitsuke sammuu tumppaamalla esimerkiksi hiekkaan. Hehkuvan punaista kärkeä voi myös pyöräyttää suitsuketelinettä vasten ja samalla hieman painaa. Toimenpiteen jälkeen voit sytyttää suitsukkeen uudelleen, kun hetki on sopiva. Suitsukkeen voi sammuttaa myös vedellä, mutta tämän jälkeen sitä ei voi sytyttää enää uudelleen.

Takaisin ylös

Suitsukkeiden paloturvallisuus

Suitsukkeiden käytön yhteydessä olemme tekemisissä korkeiden lämpötilojen kanssa yhdessä herkästi syttyvien materiaalien kanssa. Tässä yhteydessä on syytä muistaa, että palavaa suitsuketta on aina valvottava. Varmista, että suitsuketeline on lämpöä kestävällä pinnalla, palava suitsuke ei ole herkästi syttyvien materiaalien läheisyydessä sekä suitsuke on lasten ja lemmikkieläinten ulottumattomissa.

Muista, että suitsukekartiot sekä suitsukepihkan polttamisessa käytettävät hiilet kytevät erittäin kuumana suitsukkeen palamisen jälkeen. Varmistu siis aina suitsukkeen ja hiilen täydellisestä sammumisesta, ennen kun laitat tuhkat ja muut palojätteet roskakoriin.

Takaisin ylös

Päänsärkyä suitsukkeista?

Suitsuke voi aiheuttaa päänsärkyä muutamista syistä. Yleisin syy on, että suitsuketta poltetaan huoneessa ilman riittävää korvausilman saantia. Suitsukkeen palaminen tuottaa palamisen sivutuotteita, jotka huonontavat hengitysilman laatua. Tavallisesti esimerkiksi tuuletusikkunan avaaminen suitsukkeen polton yhteydessä on riittävä toimenpide korvausilman järjestämisestä.

Toinen syy voi olla se, että suitsuke saattaa sisältää bentseeniä tai muita haitallisia aineita. Bentseenillä on makeahko tuoksu, mutta se voi samalla ärsyttää hermostoa. Kun hermosto kemikaalin vaikutuksesta muuttuu herkistyneemmäksi, jälkivaikutuksena ilmenee päänsärkyä.

Voi olla vaikeaa määrittää, mikä suitsuke on luonnollista ja mikä sisältää kyseenalaisia ​​aineita. Suuryritysten käyttökieli on usein epämääräistä, eikä aina ole selvää ovatko suositut tuotemerkit valmistettu synteettisillä tai luonnollisilla tuoksuaineilla.

Massatuotannon suurimpana ongelmana on heikko lopputuloksen laatu; suitsukkeet tuotetaan koneellisesti sekä kastetaan kemikaaleilla ja väriaineilla kyllästetyssä nesteessä. Tällaisen suitsukkeen polttaminen ei yleensä tuoksu vaan lähinnä haisee pahalta, savuiselta tai kemikaalimaiselta.

Toinen huolenaihe on suitsukkeissa käytetty hiili, jonka hengittäminen voi olla haitallista. Hiiltä käytetään suitsukkeissa sidosaineena sekä palamisen edistäjänä. Karkeana nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä tummemman musta suitsuke on, sitä todennäköisemmin suitsuke sisältää hiiltä.

Takaisin ylös

Helpotusta päänsärkyyn

Helpoin tapa lievittää suitsukkeen aiheuttamaa päänsärkyä on parantaa ilmankiertoa alueella, jossa suitsukkeita poltetaan. Avaa tuuletusikkuna tai -ovi. Voit jopa hankkia tuulettimen ilman kierron parantamiseksi, mutta usein ikkunoiden ja/tai ovien avaaminen on riittävä toimenpide.

Jos kärsit päänsärystä suitsukkeita poltettaessa, siitä ei todennäköisesti koidu sinulle paljoa haittaa. Kuitenkin, mitä pidempään altistat itsesi suitsukkeille, sitä hankalampia päänsäryt voivat olla. Saatat huomata, että päänsäryt tuntuvat voimakkaammilta ja niitä esiintyy usein. Jos kärsit voimakasta päänsärkyä tai päänsärkyä esiintyy usein suitsukkeiden polttamisen yhteydessä, kannattaa suitsukkeet korvata muilla tuoksuvilla vaihtoehdoilla, kuten eteerisillä öljyillä tai potpoureilla. Vaihtoehtoja on runsaasti saatavilla ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin.

Takaisin ylös

Valitse laadukas suitsuke

Varmin tapa välttää suitsukkeiden aiheuttamaa päänsärkyä, on valita käyttöön laadukkaimpia suitsukkeita sekä lisäksi huolehtia hyvästä ilmanvaihdosta. Parhaimmat suitsukkeet valmistetaan käsin rullaamalla. Lisäksi raakamateriaalit ovat luonnostaan tuoksuvia tai tuoksuaineet on valmistettu eteerisistä öljyistä ja ne on sekoitettu valmiiksi suitsukkeen massaan. Kuivaamisen jälkeen suitsuke on käyttövalmis. Laadukkaat suitsukkeet tunnistaa paketista löytyvästä tekstistä natural, organic, masala, agarbatti tai hand-rolled.

Suitsukkeet voidaan valmistaa myös koneellisesti. Suitsukkeen rullaus tapahtuu tällöin mekaanisesti koneella sekä suitsukkeiden tuoksuaineet lisätään kastamalla suitsuke tuoksuvassa nesteessä. Tämä tapa on varsin yleinen massatuotannossa, jolloin määrä korvaa laadun.

Laatutekijä kyseisellä valmistusmenetelmällä ei kuitenkaan ole aivan yksiselitteisen suora, sillä laadukkaista suitsukkeista tunnettu Maroma valmistaa suitsukkeet koneellisesti ja kastaa suitsukkeet eteerisistä öljyistä valmistetussa seoksessa. Koneellisen tuotannon etuja ovat tuotteiden tasainen valmistusjälki sekä suuremmat valmistusmäärät.

Laadukkaan suitsukkeen löytäminen voi ajoittain olla hankalaa, sillä usein suitsukkeita valmistajien yhtiöiden tiedon jakaminen on varsin niukkaa. Lisäksi suitsukkeita valmistavia yhtiöitä on pelkästään intiassa tuhansia joten on selvää, että joukkoon mahtuu monenlaisia yrittäjiä. Parhaiten laadukkaat tuotteet löytyvät rohkeasti kokeilemalla, sekä vertailemalla tuotteita keskenään. Lisäksi tuotteista voi etsiä lisätietoja sekä arvosteluja netistä.

Takaisin ylös

Masala suitsukkeet

Perinteisellä masala-menetelmällä valmistetut suitsukkeet ovat tunnetuimpia Intialaisia suitsukkeita. Ne sisältävät usein luonnollisesti tuoksuvia ainesosia kuten yrttejä, kukkia ja hartseja. Suitsukkeet rullataan käsin ja tuoksuaineet sekoitetaan valmiiksi massaksi, joka rullataan bambutikun ympärille.

Masala suitsukkeet ovat rakenteeltaan hienojakoisempia ja saattavat myös palaa epätasaisemmin, mutta ne kuuluvat kuitenkin maailmalla laadultaan parhaimpiin suitsukkeisiin.

Masala suitsukkeet valmistetaan kuivatuista luonnollisista ainesosista. Suitsukkeet ovat laadultaan erinomaisia eikä niiden laatu todennäköisesti heikkene ajan myötä. Suitsukkeiden tuoksu on usein voimakkuudeltaan vahvaa ja niiden palamisaika on noin 30-45 minuuttia. Masala suitsukkeiden tuoksu luo tunnelman, jollaista on vaikea verrata muihin.

Suitsukekaupassa myytävistä suitsukkeista Golden Nag -tuotesarja sekä Golokan ja Satyan valmistamat suitsukkeet on valmistettu Masala-menetelmällä.

Käsitteellä Masala suitsukkeiden yhteydessä viitataan yleensä nimenomaan perinteiseen suitsukkeen valmistusmenetelmään. Muissa yhteyksissä käsitteellä saatetaan viitata uniikkiin intialaiseen maustesekoitukseen.

Takaisin ylös Takaisin blogiin

Haluatko lukea lisää tämänkaltaista?

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisenä tiedon kampanjoista, alennuksista sekä uudesta sisällöstä.

Saat liittymislahjaksi 10% alekoodin.